psychotrauma

Wat is traumatisering?

Trauma is een onaangename fysieke of mentale ervaring die verschillende niveaus van emotioneel ongemak met zich meebrengt. De intensiteit en frequentie van trauma hangt af van het soort trauma dat u heeft meegemaakt.

Hoe trauma te behandelen?

Als je eenmaal de traumatische gebeurtenis hebt geïdentificeerd, is het belangrijk om de symptomen te behandelen en de fysieke en mentale gezondheid van het lichaam te ondersteunen. Om een ​​gebeurtenis te overwinnen, moet je de stimulus kunnen identificeren die deze heeft veroorzaakt. Dit betekent dat je de prikkel moet kunnen vermijden, het lichaam daarna moet kunnen behandelen en stabiel en rustig moet kunnen houden. De nasleep van een trauma kan worden geholpen door een aantal interventies, zoals psychologische begeleiding, passende medische interventie of een combinatie hiervan. Ze moeten gefocust en passend zijn.

Wat is de vermijdende benadering?

Een vermijdende benadering van trauma houdt zich bezig met het aanpakken van de psychologische, sociale en fysieke risico's (zoals misbruik of discriminatie) waardoor mensen eerder het slachtoffer worden van traumatische gebeurtenissen of, in extreme gevallen, blijvende overlevenden worden.

Dit betekent dat u uw risico's moet verminderen door ervoor te zorgen dat uw bedrijf een overeengekomen schriftelijke procedure heeft om eventuele problemen op te lossen. Zorg er bovendien voor dat uw procedures worden gecontroleerd en gehandhaafd. Als zich een conflict voordoet, moet u dit kunnen oplossen op een manier die negatieve effecten op uw welzijn en dat van uw collega's minimaliseert. Zorg ten slotte voor informatie in geval van nood.

Hoe je vermijdende reactie verminderen?

Om het risico op vermijdende reacties te verminderen, moet u potentiële problemen kunnen identificeren en aanpakken. U kunt bijvoorbeeld bestaande spanningen hebben met uw collega's of uw baas. Bovendien maakt u zich misschien zorgen dat uw baas een negatieve opmerking maakt of toevlucht neemt tot insinuaties over u die van invloed kunnen zijn op uw werkprestaties en uw persoonlijke leven. Of u maakt zich misschien zorgen dat uw collega's op het werk zullen ontdekken dat u zwak bent en daardoor uw zelfvertrouwen zou kunnen ondermijnen, wat ernstige gevolgen kan hebben.

Onthoud dat de vermijdende benadering gaat over het nemen van positieve actie in tijden van crisis om u in staat te stellen gezonde relaties te onderhouden met de mensen om u heen en u ook in staat stelt om de crisis op de meest efficiënte manier aan te pakken.

Conclusie

Als u de voor- en nadelen kent tijdens een crisis, kunt u zich erop voorbereiden en ervoor zorgen dat u klaar bent om uw potentieel te maximaliseren wanneer deze zich voordoet. Dit kan u helpen het grootste risico van allemaal te overwinnen: overlijden of letsel veroorzaakt door ongunstige gebeurtenissen. Flexibel en effectief kunnen reageren tijdens een crisis stelt u in staat essentiële diensten te verlenen totdat medische hulp kan worden ontvangen.

Wat zijn de verschillende dingen om rekening mee te houden tijdens een crisis?

Tijdens een crisis kan er van alles gebeuren, pas als je de crisis als zeer ernstig ervaart, moet je nadenken over mogelijke vervolgstrategieën. Denk aan vraagstukken als:

Kun je iets doen om de pijn te verminderen?