werken als zzp in de zorg

 

Het werken als zzp in de zorg is een uitdaging, maar ook zeker de moeite waard. Zorg verlenen kan een lonende ervaring zijn, omdat het de mogelijkheid biedt praktische steun en hulp te bieden aan een geliefde die een ziekte of handicap heeft. Het kan echter ook een uitdaging zijn, met veel voor- en nadelen. Werken als zelfstandig zorgverlener kan u de flexibiliteit bieden die u nodig hebt, zonder dat u zich fulltime hoeft in te zetten of een formele overeenkomst hoeft te sluiten met de arts of zorginstelling van uw dierbare. Caregiving kan u ook helpen te voldoen aan andere belangrijke behoeften en eisen buiten uw baan. Werken als zelfstandig zorgverlener is echter niet voor iedereen weggelegd; ga eerst na of het iets voor u is.

Wat betekent het om een onafhankelijke zorgverlener te zijn?

Het cruciale verschil tussen werken als zelfstandig zorgverlener en zorgverlener is dat de eerste geen gediplomeerd beroepsbeoefenaar is. U bent echter vaak aanwezig bij de medische zorg van uw dierbare in een toezichthoudende rol.

Een onafhankelijke zorgverlener zijn betekent dat u zorg verleent aan een dierbare zonder dat u wettelijk gebonden bent aan een contract (zoals een wettelijke voogd). Dit betekent dat u niet dezelfde professionele normen en kwalificaties hoeft te volgen.

U kunt zelf beslissen hoe en wanneer u zorg verleent, hoewel u in noodgevallen gevraagd kunt worden om uw dierbare "op afroep" (24/7) te verzorgen. U wordt niet betaald door de zorginstelling.

Voordelen van werken als zelfstandige zorgverlener.

Werken met een zorgteam kan een geweldige manier zijn om zorg te verlenen en toch uw eigen persoonlijke en professionele leven te behouden. U kunt ervoor kiezen om samen te werken met een zorgverlener of een bureau. Als u een baan zoekt, kan een zorgteam een goede optie voor u zijn, omdat u dan uw vaardigheden en ervaring kunt delen met andere zorgverleners.

Wanneer u met een zorgteam werkt, wordt u waarschijnlijk gevraagd om specifieke rollen binnen het team te vervullen. U kunt de "lead" of "coördinator" zijn, of u kunt de "tech" of "technicus" zijn.

Als leider bent u er verantwoordelijk voor dat alle leden van het team op één lijn zitten. Dit kan betekenen dat u ervoor zorgt dat iedereen weet wat er moet gebeuren, dat u ervoor zorgt dat iedereen de middelen heeft om zijn werk te doen en dat u de deadlines in de gaten houdt.

Als coördinator ben je verantwoordelijk voor het regelen en plannen van de activiteiten van het team. Je bent meestal verantwoordelijk voor de dagelijkse planning van het team, inclusief wat het team zal doen en wanneer.

Als technicus ben je verantwoordelijk voor de technologische activiteiten van het team. Dit kan betekenen dat je vergaderingen organiseert, ervoor zorgt dat iedereen over de juiste informatie beschikt en de digitale informatie van het team op orde houdt.