Healing waalwijk

Hieruit volgt dat als een prettige gebeurtenis heeft geleid tot een blokkade in je energiestroom, dan kan een onprettige gebeurtenis die leidt tot een andere prettige gebeurtenis ook je energiestroom blokkeren. (Opmerkelijk maar zeer waar.)

Als arts van de oude orthopedische chirurgie, vind ik dat deze theorie het meeste verklaart van wat ik zie. De theorie voorspelt ook dat het wegwerken van de blokkade zal leiden tot een plezierige ervaring.

Op de ochtend van 14 januari 2001, werd ik wakker en ging naar de kerk. Ik hoorde een spookachtige kreet en de stem van een jonge vrouw die zei “Oh mijn god!” uit de ESV Bijbel verzen 3:1-3:

“Gezegend is de gever van alles, hij heeft zijn buik vol gegeten.” Hoewel dit misschien niet zo belangrijk is voor onze dagelijkse diensten, was het wel het laatste wat ik wilde horen toen ik me aan het voorbereiden was op het schrijven van het artikel van die dag over healing en ziekte.

Ik stond op, dronk wat water en ging verder met mijn lezing.

Op het kerkhof verwijt ik haar dat ik haar geen kus op de wang heb gegeven. Volgens de regels moest ze ieders wang likken – ook die van haarzelf. In een verstrooide toestand, kon ik langs een van de falbotomisten lopen en begon de ESV te lezen.

“Zalig is hij die berouw heeft en vrolijk is de mond van de heidense vrouw.” Ik zei dit in een gebroken, half gevormde tong. In een moment van wanhoop, herhaalde ik het gebed.” “Oh mijn God, ik kan niet wachten om naar de apotheek te gaan.” Ik stapte in de auto en zei: “We gaan speed voor je halen.” Denk eraan, dit is strikt een inside job. Ik zou niet alleen aan de drugs zijn gekomen, maar ik zou ze ook snel hebben laten werken. Als de speed een probleem was, zou ik gevraagd hebben het op te lossen, maar smeken zou het probleem niet oplossen. Wat op dat moment belangrijk was, was dat God mij zacht behandelde en zich bezighield met elke gedachte en elk gevoel dat ik had.

Op hetzelfde moment was ik me er ook van bewust dat ik dorst had en besefte dat ik misselijkheid tegenhield. Ik verzamelde de moed om aan Fydia te vragen om voor mijn snelheid te zorgen. Ze gaf me een toegangspunt tot de plaatselijke apotheek. Ik besteedde een paar minuten aan het zoeken van de drugs op de computer voor het gewenste effect. Ik vond speed en soldeerapparaten. Met één klik voelde ik de effecten van de drugs al. Ik was geschokt door wat ik voelde tijdens die eerste paar minuten. Ik voelde me alsof ik langzaam herboren werd. Toen ik naar beneden keek, was ik aan het overgeven. Mijn zicht werd zwart. Ik bleef daar voor een paar minuten, tot ik de wereld weer aan kon. Het voelde alsof iemand een maaltijd voor me kookte – langzaam moest ik weer overgeven. Voortdurend overgeven gedurende meer dan een uur Daarna begreep ik waarom ik me zo vreemd voelde. Ik had een nieuwe gevoeligheid voor drugs. Helaas zou het mijn nieuwe drugs gewoonte voortzetten.

De fysieke effecten van drugs verbeterden geleidelijk, ik kon doorgaan met het leven, maar ik was er niet zo zeker van dat ik de juiste dingen deed. Ik speelde in een rockband, maar gebruikte nog steeds de medicatie. Gelukkig stopte ik mijn pogingen om voorgoed met drugs te stoppen nadat ik er ontdekkingen over had gedaan, maar het liet een heel nare smaak in mijn mond achter. Alcohol was veel onaangenamer.

Ik moest verder om uit te vinden wat het beste voor me was. Ik moest de juiste informatie zien te vinden en dan zou ik uitkomen waar ik moest zijn.